Kuvagalleria: Tori Amos ihastutti Helsingissä

Galleria · Stara.fi

Maailmanlaajuisesti reilusti yli kymmenenmiljoonaa albumia myynyt Tori Amos konsertoi Helsingissä 28. syyskuuta 2011. Stara oli paikalla tallentamassa keikan tunnelmat kuviksi. Katso kuvat alta klikkaamalla kuvien numeroita.

Tori Amos, oikealta nimeltään Myra Ellen Amos, tunnetaan pianovetoisesta pop- ja rock-elementtejä yhdistelevästä musiikistaan ja voimakkaista uskontoa, seksiä ja henkilökohtaisia tragedioita käsittelevistä lyriikoistaan. Vuonna 1996 Tori Amos oli mukana kappaleessa Professional Widow, joka nousi konemusiikin listaykköseksi ja genren klassikoksi.

1980-luvulla Tori Amos kuului bändiin Y Kant Tori Read, joka julkaisi nimeään kantavan popalbumin vuonna 1988. Bändin kuitenkin hajosi tämän jälkeen ja Amos ryhtyi sooloartistiksi laulajana ja pianistina. Ensimmäisen soololevynsä Little Earthquakes Tori Amos julkaisi vuonna 1992. Varsinainen läpimurtolevy oli vuonna 1994 julkaistu Under The Pink, joka sisälsi kappaleet Cornflake Girl ja Pretty Good Year. Vuonna 2007 Tori Amos kiinitettiin Seinäjoen Provinssirockin tähdeksi.