Näin mainoskuvat huijaavat kuluttajia

Lifestyle · Neea Jokinen

Moni on varmasti joskus kokenut sen, ettei ostettu tuote täytä sen luvattuja vaatimuksia. Esimerkiksi hampurilaismainoksissa kerrospurilaiset näyttävät lähes virheettömiltä, kun taas todellisuudessa pakkauksen sisältä voi löytyä lättääntynyt purilainen.

Nyt Oddee-sivusto on julkaissut hulvattoman kuvasarjan pieleen menneistä mainoskuvista. Kuvasarjassa on nimittäin mainoksia ja tuotteita, joissa annetaan hieman vääristynyttä kuvaa todellisuudesta.

Kuvista löytyy esimerkiksi Burger King -pikaruokaketjun mainos, joka on oiva esimerkki väärän kuvan antamisesta kuluttajille. Mainoskuvassa hamppari hipoo täydellisyyttä, kun taas ostettu purilainen on kuin kuorma-auton liiskaama.

Kuvasarjaan on otettu esimerkkejä myös hotellien mainoskuvista. Eräässä kuvassa väitetään hotellin olevan upean nähtävyyden vieressä, kun taas todellisuudessa matkaa näyttää olevan lähes kilometri. Havaijilainen hotelli ja sen miljöö taas näyttävät eräässä mainoskuvassa kuin tropiikilta, kun oikeasti hotellin vieressä on kolkko rakennustyömaa.

Myös lasten vesilelupakkaukset ovat hyviä esimerkkejä todellisuuden vääristämisestä. Kuvissa nimittäin on annettu ymmärtää, että vesilelut ovat suuria ja tilavia. Pakkauksen auettua totuus kuitenkin tulee ilmi, sillä luvatut tuotteet ovat lähes puolet odotettua pienempiä.