Maailmanloppuun kaksi päivää: ”Ihmiskunta tuhoutuu 21. lokakuuta 2011”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanlopun ennustukset ovat olleet viime aikoina kovasti esillä, kun amerikkalainen radioevankelista Harold Camping ennusti sen koittavan viime keväänä. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut, ja sittemmin Camping ilmoitti ihmiskunnan tuholle uuden päivän.

Campingin laskelmien mukaan maailmanloppu koittaa tämän viikon perjantaina 21. lokakuuta 2011, eli ihmiskunnalla olisi enää kaksi päivää elinaikaa. Aiemmin hän väitti, että ihmiskunta tuhoutuu 21. toukokuuta ja maapallo 21. lokakuuta. Sittemmin Camping ilmoitti molempien tapahtuvan sittenkin samana päivänä. Kyseessä on jo kolmas Campingin maailmanlopun päivä, sillä ensimmäinen ennustus meni metsään jo vuonna 1994.

Tuomiopäivän profeettaa on viime päivinä epäily herkkäuskoisten huijaamisesta, sillä monet ihmiset ovat lahjoittaneet omaisuuksia Campingin pyörittämälle Family Radio International -mediayritykselle maailmanlopun pelossa. Verottajan mukaan Family Radio sai vuonna 2010 lahjoituksina yhteensä 18,3 miljoonaa dollaria ja sen omaisuus oli vuoden loppuessa 104 miljoonaa dollaria.