Pelko kasvaa: Iskeekö epidemia Suomen BB-taloon?

Big Brother · Stara.fi

Kerroimme tänään aamupäivällä kuinka norjalainen vaihtoasukas BB-Siv Anita heräsi aamulla kokonaan ilman ääntä. Neitokainen sai pihistyä muille asukkaille jonkin verran siitä, että uskoo joutuneensa viruksen kynsiin. Sittemmin tilanne ei ole muuttunut ainakaan parempaan suuntaan.

Tänään Siv Anita ei ole halunnut kertoa asukkaille sairastumisestaan tarkemmin, ja asukkaat saivat sellaisen kuvan, että tuotanto olisi kieltänyt norjalaista vierasta puhumasta asiasta talossa. Siv Anita ehti kuitenkin jo aiemmin kertoa Norjan talossa levinneestä stafylokokki-bakteeritartunnasta. Suomalaiset asukkaat eivät ole vielä huolissaan mahdollisesta tartunnasta, mutta Siv Anitan heikko vointi vaivaa erityisesti Sebastiania.

Stafylokokki, eli staphylococcus aureus, voi aiheuttaa iho-oireita ja jopa keuhkokuumetta. Tartunnan jälkeen oireet ilmenevät yleensä muutamassa tunnissa. Oireita ovat erilaiset ihoinfektiot, päänsärky, oksentelu ja ripuli. Antibiooteille vastustuskykyisiä bakteerikantoja kutsuvaan MRSA-bakteereiksi, eli sairaalabakteereiksi.

Asiasta on puhuttu myös BB-talon ulkopuolella, kun Iltalehti kertoi Suomen BB-tuotannon ryhtyneen toimenpiteisiin bakteeritartunnan takia. Tuotanto kertoi lehdelle, että vieras on tutkittu ja että pikatesti näytti negatiivista stafylokokki-bakteerin suhteen. Tulevat päivät näyttävät miten tilanne talossa kehittyy.