Skientologit raivostuivat – iskevät South Parkin kimppuun

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Ajan hermolla elävä animaatiosarja South Park tunnetaan lähes kaikkea parodisoivista käsikirjoituksestaan. Sarjassa solvataan usein poliittisia toimijoita, uskontokuntia ja julkisuuden henkilöitä. Äskettäin sarja sivalsi ongelmissa ryvettynyttä Arnold Schwarzeneggeriä.

Nyt skientologien kerrotaan raivostuneen South Park -sarjan luojille vuonna 2006 esitetyn kohujakson takia. Trapped in the Closet -jaksossa nimittäin pilkattiin julkkisten suosimaa skientologia-uskontoa. Jaksossa nähtiin muun muuassa animoitu versio Tom Cruisesta, joka tunnetaan innokkaana skientologina.

Mail Online -sivuston mukaan skientologit ovat ottaneet nyt järeämmät otteet käyttöön. He nimittäin haluavat sarjan luojien lopettavan kirkkokuntansa solvaamisen lopullisesti. Kirkko on turvautunut yksityisetsiviin, jotka tutkivat tuottajaparin yksityistietoja ja mahdollisia rikkomuksia.

Entinen skientologi Mark Rathburn julkaisi tutkimuksista kertovan asiakirjan verkkosivuillaan. Yksityisetsivät pyrkivät etsimään sarjan luojat Matt Stonen ja Trey Parkerin käsiinsä. Raportin mukaan tutkimuksissa voidaan turvautua muun muuassa puhelintietojen kuuntelemiseen ja lentovarausten selvittämiseen, jotta sarjan pääjehut löydettäisiin.

South Park -sarjan parodiat ovat usein aiheuttaneet voimakkaita reaktioita. Kohuttu skientologia-jakso sai myös Tom Cruisen suuttumaan. Hänen kerrottiin muun muuassa vastustaneen jakson uusintaesitystä. Tähden painostuksen myötä jaksoa ei enää näytetty uudelleen vuonna 2006. Myöhemmin se kuitenkin esitettiin uusintana.