Anne-sirkusnorsun pahoinpitelijät oikeuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme keväällä järkyttävästä tapauksesta, jossa englantilaisen sirkuksen Anne-norsun paljastettiin joutuneen sirkuksessa jatkuvan törkeän pahoinpitelyn uhriksi. Poikasena Sri Lankasta kiinni otettu 57-vuotias norsu on asunut koko elämänsä alistettuna sirkuksessa.

Asian tultua julkisuuteen Anne-norsu vapautettiin kärsimyksistään ja siirrettiin norsupuistoon viettämään hyvin ansaittuja leppoisia eläkepäiviä. Nyt hänen pahoinpitelystään vastuussa ollut sirkuksen omistajapariskunta Moira ja Bobby Roberts joutuu oikeuteen vastaamaan tekosistaan. Syyttäjä päätti viime viikolla, että syytteeseen on tarpeeksi näyttöä. Pariskunta saa syytteet ainakin törkeästä eläinrääkkäyksestä.

Eläinsuojelujärjestö piilotti norsun talliin kameran, joka tallensi kuinka sirkuksen henkilökunta hakkasi ja potki Annea toistuvasti esimerkiksi kepeillä ja hiilihangoilla. Video aiheutti Britanniassa valtavan kohun ja pariskunta sai sen julkistamisen jälkeen tappouhkauksia ja norsun puolesta järjestettiin myös mielenosoitus.

Anne pääsi lopulta vapaaksi Longleafin safaripuistoon. Uudessa kodissaan Anne-norsu saa nauttia muiden muassa mutakylvyistä ja vesileikeistä, joista se on jäänyt koko elämänsä ajan paitsi. Samalla se sai viimein hoitoa myös sairaaseen jalkaansa.