Itsemurhakohtaus oli leffatähdelle liikaa

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Brittiläinen näyttelijätär Carey Mulligan teki debyyttinsä valkokankaalla vuonna 2005 elokuvassa Ylpeys ja ennakkoluulo. Tähti seurusteli taannoin vastanäyttelijänsä Shia LeBeoufin kanssa, mutta pariskunnan yli vuoden kestänyt suhde päättyi eroon vuonna 2010.

Carey Mulligan tähdittää seuraavaksi pian ensi-iltansa saavaa eroottista draamaelokuvaa Shame. Nyt 26-vuotias näyttelijätär paljasti, että elokuvassa tullaan näkemään kauhistuttava itsemurhakohtaus. Carey kertoi, että itsetuhoisuudessa kylpevän roolihahmon esittäminen sai hänet murtumaan kyyneliin.

– Tekoverta roiskui käsivarsistani ja keittiöveitsi törrötti vieressäni. Itsemurhakohtauksen kuvaaminen oli kamalaa ja surullista. Työpäivän jälkeen itkustani ei ollut tulla loppua, Carey kertoi MakingOf-sivustolle.

Carey tullaan näkemään elokuvassa myös ilman rihman kiertämää. Aluksi tähti oli tiukasti nakuilua vastaan, mutta ymmärsi sen olevan tärkeää roolihahmonsa kannalta. Hän kertoi, ettei ole koskaan ennen esiintynyt alasti elokuvissa.

Carey Hannah Mulligan nousi kirkkaimpien näyttelijöiden tähtikaartiin vuonna 2009. Tähden pääosarooli elokuvassa An Education toi nimittäin Careylle muun muuassa Oscar-ehdokkuuden ja BAFTA-palkinnon parhaasta naispääosasta. Sittemmin tähti esiintyi muun muuassa elokuvissa Wall Street: Money Never Sleeps, Never Let Me Go ja Drive. Näyttelijätär on kihloissa Mumford & Sons -yhtyeen keulahahmon Marcus Mumfordin kanssa.