Kanye West ja Adele kahmivat Grammy-ehdokkuuksia

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Amerikkalainen räppäri Kanye West aiheutti vuonna 2009 ikävän välikohtauksen MTV Video Music Awards -palkintogaalassa. Tähti nimittäin ryntäsi lavalle humalapäissään ja pilasi kantrilaulaja Taylor Swiftin kiitospuheen. Sittemmin räppäri pyysi julkisesti anteeksi öykkäröintiään.

Nyt 34-vuotiaan Kanyen uutisoitiin dominoineen Grammy-ehdokkuuksia, sillä tähdi on ehdolla peräti seitsemän Grammy-palkinnon saajaksi. Räppäri voitti ehdokkuuksia muun muuassa kategorioista Vuoden kappale, Vuoden rap-kappale ja Vuoden rap-albumi. Kanye on voittanut 14 Grammy-palkintoa uransa aikana.

Maailman 21-hittialbumillaan valloittanut brittiartisti Adele sai arvostetun ehdokkuuden kategoriassa Vuoden albumi. Soul-laulaja nimettiin myös ehdolle Rolling in the Deep -kappaleen myötä Vuoden kappale -palkinnon saajaksi. Adelen 21-albumi on ylivoimaisesti tämän vuoden myydyin levy, sillä se on myynyt kansainvälisesti yli 12 miljoonaa kappaletta.

Muita Grammy-ehdokkuuksia napanneita eturivin artisteja olivat muun muuassa Katy Perry Teenage Dream -hittialbumillaan sekä Bruno Mars kuudella ehdokkuudellaan. Myös supertähti Rihanna keräsi itselleen neljä ehdokkuutta ja Lady Gaga sai Born This Way -albuminsa myötä kaksi ehdokkuutta, Vuoden kappale ja Vuoden albumi.