Muslimeille julkaistiin oma kännykkä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman matkapuhelinmarkkinoilla myydään runsaasti esimerkiksi eri operaattoreille räätälöityjä matkapuhelimia. Nyt sellainen on kuitenkin räätälöity eräälle uskonnolliselle ryhmälle, kun muslimit ovat saaneet oman matkapuhelimen.

Intialaisen yhtiön lanseeraama The Enmac -matkapuhelin on jo valmiiksi varustettu ohjelmistoilla, jotka on suunniteltu erityisesti muslimien käyttöön. Siihen on nimittäin ladattu valmiiksi Koraani ja lisäksi mukana on myös kompassi-ohjelmisto, joka näyttää rukoushetkiä varten missä suunnassa Mekka kulloinkin sijaitsee, The Telegraph uutisoi. Koraani löytyy laitteesta peräti 29 eri kielelle käännettynä.

Intia on yksi maailman nopeimmin kasvavista markkinoista matkapuhelimille, ja maan valtavan muslimiväestön uskotaan innostuvat heidän elämäänsä helpottavasta laitteesta. Samat ominaisuudet on tosin ladattavissa erillisinä sovelluksina myös moniin muihinkin puhelimiin.