Huolestuttava tutkimus: Vaipanvaihtohuoneista tullut huumeluolia

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Britanniassa tuli äskettäin ilmi tapaus, jossa yksivuotias vauva söi huumetta pikaruokaravintolan wc-tiloissa. Perheenäiti oli vaihtanut vauvansa vaippoja vessassa, kun hän huomasi pienokaisensa jauhavan suussaan kannabista.

Nyt Britanniassa on tehty tutkimus julkisten vaipanvaihtohuoneiden hygieenisyydestä. Tutkimustulokset osoittautuivat kauhistuttaviksi, sillä peräti 92 prosentista tutkituista lastenhoidon wc-tiloista löytyi jälkiä huumeiden käytöstä. Tutkimuksessa tutkittiin 100 vaipanvaihtohuonetta muun muuassa ostoskeskuksista, poliisiasemilta sekä kirkoista.

Real-radiokanavan järjestämään tutkimukseen osallistui entinen kokaiinikäyttäjä, joka kertoi muun muuassa kokemuksistaan kyseisen huumeen käytöstä. 29-vuotias nainen kertoi, että kokaiini oli hänelle paljon tärkeämpää kuin oma lapsi.

– Otin kokaiinia aina ruokailun aikana, kun kävin vessassa. Kokaiini tuli aina ensin, sitten vasta lapseni, nainen kertoi Real-radiokanavalle.

Terveyssihteeri Andy Burnhamin mukaan tutkimustulokset olivat shokeeravat. Burnham onkin kauhuissaan siitä, että kokaiinin käyttö ja sen myynti leviää maan kaduilla. Viime kuussa Britannia nimettiin Euroopan ”kokaiinin käytön pääkaupungiksi”. Peräti 4,8 prosenttia britannialaisista kertoi käyttäneensä tai kokeilleensa kokaiinia viime vuoden aikana.