Nukahdatko seksin jälkeen? Tätä se tarkoittaa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Ihmiset harrastavat seksiä vuorokauden ympäri, mutta jotkut tykästyvät petipuuhiin joinakin tiettyinä kellonaikoina tai ajankohtina. Esimerkiksi työssäkäyvät pienten lasten vanhemmat muhinoivat yleisimmin ilta-aikaan, kun jälkikasvu on jo unten mailla.

Äskettäin eräs tutkimus selvitti, että puoli kahdeksan aikaan aamulla seksi on parasta. Nyt Michiganin ja Pennsylvanian yliopiston psykologit ovat tutkineet, mitä seksin jälkeen nukahtaminen tarkoittaa parisuhteessa. Tutkimuksen mukaan seksin jälkeen nukahtaminen on nimittäin merkki siitä, että rakastaa sänkykumppaniaan.

– Jos kumppani nukahtaa nopeasti seksin jälkeen, se on merkki sitoutumisen ja rakastumisen vahvasta halusta, tutkija Daniel Kruger kertoi Daily Telegraph –lehdelle.

Tutkimukseen osallistui 456 henkilöä, jotka seurasivat kumppaninsa sänkypuuhia seksin jälkeen. Tutkimuksen mukaan miesten ja naisten nukahtamisesta seksin jälkeen ei löydetty huomattavia eroja. Naiset sen sijaan nukahtavat yleensä nopeammin sängyssä kuin miehet, jos seksiä ei ole harrastettu. Tutkimuksen mukaan mies valvoo naiskumppaniaan pidempään ”miesmäisen suojeluvaiston takia”.