Pikkulapsi karkasi kidnappaajan kynsistä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Itävallassa järkytti taannoin 10-vuotiaana siepatun Natasha Kampushcin tapaus. Natasha joutui asumaan kahdeksan vuoden ajan pienessä kellarihuoneessa, jonne ei tullut päivänvaloa. Hän onnistui pakenemaan vuonna 2006 vangitsijansa omakotitalon pihalta.

Nyt Yhdysvalloissa kohistaan erään neuvokkaan pikkutytön selviytymistarinasta. Yhdeksänvuotias Calysta Cordova joutui nimittäin viime viikolla koulumatkallaan 29-vuotiaan miehen kidnappaamaksi. Jose Garcia -niminen mies oli seurannut pikkutyttöä tämän koulumatkalla ja napannut tämän autoonsa.

Vanhemmat ilmoittivat tytön katoamisesta poliiseille, jotka aloittivat heti etsinnät. Calysta ehti olla kidnapattuna noin vuorokauden ennen kuin onnistui karkaamaan miehen käsistä. Calysta nimittäin soitti eräästä lähikaupasta hätäpuhelun kidnappaajansa silmien edessä. Tyttö herätti myös ohikulkijoiden huomion huutamalla, että hän ei halua lähteä kidnappaajansa mukaan.

– Sain taistelutahtoni isältäni, Calysta kertoi tapauksen jälkeen ABC News -sivustolle.

Calystan mukaan hän pelastui kidnappauksesta, koska hänen vanhempansa olivat opettaneet häntä ”pitämään omia puoliaan”. Poliisin mukaan kidnappaaja oli paennut lähikaupasta pian hätäpuhelun jälkeen. Hänet saatiin kiinni bussiasemalla kymmenen kilometrin päässä lähikaupasta. Miestä syytetään nyt törkeästä kidnappauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.