10-vuotias poika muuttui tytöksi – ei päästetty tyttöjen vessaan

Ohhoh! · Neea Jokinen

Koulukiusaaminen on ollut tärkeä aihe jo pitkään ympäri maailman. Verkossa on viime aikoina nähty pysäyttäviä kotivideoita, joissa rajun koulukiusaamisen uhriksi joutuneet nuoret ovat muun muuassa kertoneet itsetuhoisista ajatuksistaan.

Nyt eräs englantilainen tyttö on kertonut julkisuudessa koskettavan tarinansa koulukiusaamisen uhrina. Kymmenenvuotias Livvy James nimittäin kertoi joutuvansa päivittäin kiusaajien kohteeksi, koska hän on transgenderi. Livvy-tyttö syntyi Samul-nimisenä poikana, mutta hän alkoi pukeutumaan tytöksi puoli vuotta sitten.

– Tytöt eivät päästäneet minua tyttöjen vessaan, koska he sanoivat, että olen poika. Minulla on välillä käynyt mielessä itsetuhoisia ajatuksia, Livvy kertoi The Sun -lehdelle.

Poikana syntynyt Livvy yrittää kestää koulukiusaajiensa törkeitä haukkuja, sillä hän haluaa elää tyttönä. Livvyn 37-vuotias Saffron-äiti on huolissaan tyttärensä hyvinvoinnista. Äidin mukaan koulukiusattu tyttö on tullut koulusta masentuneena kotiin ja muun muuassa hakannut päätään seinään itkuisena.