Shokkipaljastus: Päätähti näyttelee juovuksissa Harry Potter -elokuvissa

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suosittujen Harry Potter -elokuvien saaga sai taannoin näyttävän loppunsa, kun sarjan viimeinen elokuva Harry Potter ja Kuoleman varjelukset: osa 2 sai ensi-iltansa. Kriitikoiden ja fanien ylistämä viimeinen Potter-elokuva tuotti nopeasti yli miljardi dollaria.

Elokuvien päätähti Daniel Radcliffe paljasti taannoin sairastuneensa 18-vuotiaana alkoholismiin. Äskettäin hän kertoi muun muuassa juoneensa kännejä yksin kotona aina sammumispisteeseen asti. Nyt rajussa päihdekierteessä aikoinaan ollut nuori näyttelijä paljasti näytelleensä joissakin Harry Potter -elokuvan kohtauksissa humalassa.

– Juomiseni oli päivittäistä. En koskaan juonut töissä, mutta myönnän tulleeni kuvauksiin humaltuneena, Radcliffe kertoi Heat-lehdelle.

Radcliffe kertoi myös huomaavansa joistakin elokuvan kohtauksista, että niiden kuvaamisen aikaan hän oli humalassa. Päätähti kertoi lopettaneensa alkoholin käytön 21-vuotiaana, koska hän huomasi päihdehuuruisen elämäntavan muuttavan häntä ihmisenä. Radcliffen mukaan alkoholi vaikutti myös negatiivisesti hänen uraansa.

Heat-lehti raportoi taannoin Radcliffen olevan tällä hetkellä Iso-Britannian rikkain alle 30-vuotias. Ykkössija lohkesi reilun 71 miljoonan dollarin turvin. Viimeinen kaksiosainen Potter-elokuva toi Radcliffelle lähes 39 miljoonaa dollaria. Kärkisijoille pääsevät niin ikään Potter-elokuvien Emma Watson 32 miljoonalla ja Rupert Grint noin 30 miljoonalla dollarilla.