Teinipoika putosi kilometrin – selvisi hengissä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Laskuvarjohyppy ei ole heikkohermoisten laji, sillä siihen liittyy omat riskinsä. Laji tarjoaa kuitenkin myös elämää suurempia kokemuksia. Nyt Englannissa on sattunut vaaratilanne, jossa teinipojan henki oli vaakalaudalla.

18-vuotiaan nuorukaisen laskuvarjon narut jäivät jumiin yläilmoissa ja hän iskeytyi maahan yli kilometrin korkeudesta. Pojan reppu jäi jumiin lentokoneen oveen ja hän putosi hallitsemattomasti alas. Päävarjo aukesi ja nuorukainen jäi sen naruihin kiinni, mutta onnistui kuin ihmeen kaupalla selviämään ilmalennostaan ehjin nahoin.

Brittiläisen laskuvarjoliiton turvallisuusvastaavan John Hitchenin mukaan oli ihme, että poika on vielä hengissä. Poika putosi maahan arviolta yli 80 kilometrin tuntivauhtia. Strathallanin lentokentältä lähteneessä koneessa oli samanaikaisesti mukana neljä hyppääjää ja näiden ohjaaja.

Onnekas teini kuljetettiin onnettomuuden jälkeen helikopterilla sairaalaan, jossa hänellä todettiin pieniä vammoja selässä, jaloissa ja niskassa. Riskihyppääjä käveli Daily Mail -sivuston tietojen mukaan jo vuorokauden päästä omin jaloin pois sairaalasta.