Jäätelöllä ja kokaiinilla yllättävä yhteys

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Herkkujen syömisen tiedetään aiheuttavan mielihyvää, sillä esimerkiksi monelle ihmiselle suklaa saattaa tuottaa voimakastakin intohimoa. Nyt Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan eräs makuhermoja kutkuttava jälkiruoka voi aiheuttaa yhtä voimakasta addiktiota kuin huumeet.

The American Journal of Clinic Nutrition -järjestön tekemän tutkimuksen mukaan jäätelö voi nimittäin aiheuttaa huumeidenkaltaista riippuvuutta. Tutkimuksessa selvisi, että jäätelön syöjät himoitsevat lisäannosta samalla tavalla kuin ne, jotka käyttävät säännöllisesti kokaiinia.

Tutkimuksen mukaan jäätelöä satunnaisesti syövät ihmiset tavoittelevat herkkuhetkiensä aikana ”tyydyttävää tunnetta”, jota myös kokaiini aiheuttaa käyttäjilleen. Tutkimukseen osallistui 150 teini-ikäistä nuorta, joiden aivojen toimintaa tutkittiin suklaapirtelöiden avulla. Tutkimuksen mukaan kaikki osallistujat himoitsivat ensimmäisen pirtelöherkun nauttimisen jälkeen toista suklaapirtelö-annosta, The Telegraph -sivusto uutisoi.