Koira pelastanut diabeetikon hengen neljä kertaa: ”Verensokerinnuuhkija”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Yhdysvalloissa hämmästytti taannoin erään neuvokkaan koiran toimet. Danny-koiran emäntä oli kaatunut ja menettänyt tajuntansa, mutta sankarillinen koira herätti tämän nuolemalla iäkkään naisen kasvoja. Lisäksi koira oli noutanut käskystä omistajansa kännykän, jolla emäntä soitti ambulanssin.

Nyt eräs skotlantilainen diabetestä sairastava nainen on kertonut julkisuudessa sankarikoirastaan. Hamish-niminen cockerspanieli on nimittäin pelastanut emäntänsä hengen peräti neljä kertaa. Ykköstyypin diabeteksestä kärsivä Carol Miller joutuu piikittämään itseensä insuliinia viisi kertaa päivässä, mutta silti hän voi vaipua diabeettiseen koomaan.

Naisen mukaan hänen rakas koiransa osaa nuuhkia ja aistia, kun hänen emäntänsä verensokeri on liian alhainen. Carol Miller kertoi, että hänen Hamish-koiransa on Skotlannin ainut ”diabetes-nuuhkija”, joka on koulutettu auttamaan diabeetikkoja. Naisen koiran on kouluttanut Linda McHendry, joka omistaa koirakeskuksen.

– Koirani on pelastanut minut jo neljä kertaa. Hamish on aina luonani, kun tarvitsen häntä. Olen niin onnellinen ja kiitollinen Lindalle, joka on auttanut minua ilmaiseksi, Carol Miller kertoi The Daily Mail -lehdelle.