Kaksivuotias oli liian pitkä leikkimään: ”Kuluttaa enemmän laitteita!”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailmalla on uutisoitu viime aikoina tapauksista, joissa viattomia pikkulapsia on kohdeltu lähes rikollisen tavoin. Esimerkiksi äskettäin Yhdysvalloissa eräs pikkutyttö joutui poliisien käsirautoihin, koska hän oli käyttäytynyt välinpitämättömästi koulunsa vararehtorin kohtaan. Nyt Britanniassa ihmetellään erään leikkipaikan toimintaa.

Kaksivuotiaan Oliver-pojan vanhemmat nimittäin saivat yllättyä, kun Jolly Roger Adventure –leikkipaikan työntekijät vaativat sisäänpääsymaksun yhteydessä lisämaksun pikkupojan pituuden takia. Työntekijöiden mukaan metrin pituinen pikkupoika nimittäin ”kuluttaa leikkipaikan laitteita enemmän kuin muut taaperot”.

24-vuotiaan Amanda-äidin mukaan heitä pyydettiin maksamaan lisähinta, koska kaksivuotias poika luokitellaan pituutensa takia neljävuotiaaksi. Työntekijöiden mukaan muita kaksivuotiaita lapsia pidempi poika on myös turvallisuus –ja terveysriski. Tapauksesta suivaantuneet vanhemmat ovat tehneet leikkipaikan vaatimuksista valituksen.

– Oliver on muita taaperoita pidempi. Mielestäni tämä on törkeää, että lapseni joutuu kohtaamaan syrjintää pituutensa takia, Dylan Sparks -niminen isä kertoi The Daily Mail –lehdelle.