Kohuväite: Hitlerillä oli salainen tukikohta Hollywoodissa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Saksalainen edesmennyt diktaattori Hitler muistetaan hirmuteoistaan natsi-Saksan aikana. Miehen teot ovat syöpyneet ihmisten muistiin ja toisen maailmansodan kauhuja käsitellään edelleen muun muassa erilaisissa dokumenteissa.

Nyt on selvinnyt, että Hitlerillä oli salainen tukikohta aivan Hollywoodin kupeessa Los Angelesissa. Mies aikoi nimittäin väitteiden mukaan hallita maailmaa Kaliforniasta käsin. Natsiliikkeen yhdysvaltalaisten kannattajien rakentama natsitila sijaitsee julkkisten kartanoiden läheisyydessä Hollywood-kukkuloilla.

Hilter’s Murphy -nimisellä tilalla asui aiemmin 50 Hollywood-natsia, jotka suunnittelivat aloittavansa alueella sodan. He aikoivat PTI-uutistoimiston mukaan varmistaa alueella Kolmannen valtakunnan voiton.

Poliisi kuitenkin teki iskun paikkaan päivää ennen Pearl Harborin pommituksia 7. joulukuuta 1941. Tuolloin paikka otettiin pois sitä asuttavilta natseilta. Tila on edelleen olemassa noin 1,6 kilometrin päässä elokuvaohjaaja Steven Spielbergin kotoa.