Nainen sai lapsen 57-vuotiaana: ”Se oli virhe”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Studio55-sivusto uutisoi aiemmin tänä vuonna suomalaisesta naisesta, joka synnytti taannoin 52-vuotiaana terveet kolmostytöt. Tiina-niminen nainen kertoi haastattelussa, ettei hän suosittele raskautta yli viisikymppisille.

Nyt eräs 61-vuotias britannialainen nainen on kertonut katuvansa sitä, että hän hankki lapsen vanhalla iällä. Sue Tollefsen sai nimittäin 57-vuotiaana Freya-esikoistyttärensä. Eläkkeellä oleva naisopettaja kertoi nyt, että hänen mielestään oli virhe hankkia lapsi yli viisikymppisenä. Iäkäs nainen nimittäin sairastui äskettäin vakavaan verenmyrkytykseen, minkä takia hän ei pystynyt hoitamaan tyttölastaan viikkoihin.

– Minun virheeni oli se, etten hankkinut lasta nuorempana. Sairastuin vakavasti ja tajusin, että en ehkä näe tyttäreni varttumista. Mielestäni yli 50-vuotiaana ei pitäisi enää hankkia lapsia, Sue Tollefsen kertoi The Daily Mail -lehdelle.

Sue Tollefsenista tuli vuonna 2008 Britannian vanhin esikoislapsen synnyttänyt äiti. Tapauksesta nousi taannoin kohu ja iäkkään naisen raskautta kommentoitiin negatiivisesti. Joidenkin mielestä Sue oli aivan liian vanha äidiksi ja hänen tyttärensä joutuu koulukiusatuksi äidin vanhan iän takia. Neljävuotiaan Freya-tytön äiti kertoi haukkujen satuttaneen ja itkettäneen häntä.