Murtovarkaat käyttivät Facebookia hyväkseen – jäivät nopeasti kiinni

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmalla tehdään yhä erikoisempia rikoksia ja monet rötösten tekijät ovat jo osanneet ottaa sosiaalisen median tuomat avut käyttöön. Nyt on tullut ilmi tapaus, jossa yhdysvaltalaiset sisarukset ovat käyttäneet Facebook-sivuston tietoja hyväkseen voidakseen murtautua ystävänsä kotiin.

Kimberly ja Michael Edgerton murtautuivat pitkäaikaisen ystävänsä Nicole Mineon kotiin Facebook-keskustelun jälkeen. Sisarukset selvittivät tilanteen kysymällä Nicolelta oliko hänen perheensä kotona. Muutamien tuntien jälkeen keskustelusta talo oli ryöstetty.

-Tiesin heti kenestä oli kyse. Johtolangat sopivat yhteen. Miksi hän muuten olisi viestitellyt minulle ja kysynyt missä olin, kertoo Nicole Mineo NBC New York -sivustolle.

Varkaat veivät Mineon perheelta näiden koruja ja kannettavat tietokoneet. Perhe kertoi epäilyistään poliisille ja nämä löysivät Edgertonien pihasta varastettua tavaraa. Loput tavaroista olivat kodin sisällä. Mineon perhe on hyvin järkyttynyt tapahtuneesta.

27-vuotiasta Michael Edgertonia syytetään murrosta ja marihuanan hallussapidosta. Hänen 29-vuotiasta Kimberly-sisartaan syytetään varastetun tavaran vastaanottamisesta ja pidätyksen vastustamisesta.