Koirat liian lihavia portaisiin – tällainen on koirahissi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmalla on kuullaan silloin tällöin lemmikeistä, joiden lihavuus lähenee jo hengenvaarallisia mittasuhteita. Nyt on Britanniassa tehty keksintö, joka auttaa ylipainoiset lemmikit liikkumaan kodin yläkertaan. Koirahissillä suurempikin eläin pääsee turvallisesti portaita ylös.

Orange-sivuston mukaan Stair of the Dog 2022 -niminen hissi perustuu tavalliseen porrashissin malliin. Hissiä on muokattu, jotta taattaisiin sen täysi käyttäjämukavuus koiralle. Hississä on mukava kori, jossa eläin voi istua sen liikkuessa. Väline aktivoituu toimintaan tassuntunnistimen avulla, jolloin se tietää automaattisesti, koska koira istuu korissa valmiina kuljetukseen.Kuva: Splash

Lemmikkien ylipainoisuus on todellinen ongelma maailmalla, sillä jo pelkästään Britanniassa 8,3 miljoonaa koiraa kärsii liikalihavuudesta. Hissin prototyypin on luonut MORE TH>N -eläinvakuutusyhtiö. Yhtiö on varoittanut, että jos eläinten painoon ei kiinnitetä nykyistä enemmän huomiota, vuoteen 2022 mennessä yli puolet Britannian koirista tulee olemaan ylipainoisia.

Uusimmat