Nainen, jätä hyvästit selluliitille! Näin pääset alkuun

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Realitykaunotar Lauren Conrad paljasti aiemmin tällä viikolla, ettei hän halua esiintyä bikineissä heikon itsetuntonsa ja selluliittinsä takia. Laurenin tavoin moni muukin nainen kärsii selluliitistä. Nyt Self-lehti on listannut vinkkejä, joiden avulla naiset voivat hyvästellä selluliittinsä.

Vesi on kuin myrkkyä selluliitille. Runsas veden juominen onkin hyvä alku rasvakertymien poisto-prosessissa. Iholääkäri Howard Muradin mukaan selluliitistä kärsivien naisten tulisi syödä mahdollisimman paljon vettä sisältäviä ruokia. Murad suosittelee etenkin vesimelonin syömistä, sillä se sisältää 90 prosenttia vettä ja sitä voi syödä runsaasti ilman kalorihuolia.

Säännöllinen liikunta estää selluliitin kertymisen vartaloon. Tutkija Wayne Westcott kannustaa selluliitistä eroon haluavia naisia tekemään etenkin pitkiä kävelylenkkejä ja kyykkyjä, sillä ne vahvistavat takamuksen ja reisien lihaksia sulattaen samalla rasvaa.

Selluliittirasvojen käyttö on myös suositeltavaa. Iho kannattaa kuoria esimerkiksi karhealla pesusienellä ennen rasvan levittämistä, sillä kuorinta poistaa kuolleita ihosoluja ja parantaa verenkiertoa. Ihonhoitotuotteita lanseeranneen Marcia Kilgoren mielestä kannattaa valita selluliittivoide, jossa on kofeiinia. Lisäksi ruskettuminen ja itseruskettavien käyttö saa muhkuraisen ihon näyttämään paremmalta.