He ovat kaikkien aikojen muoti-ikonit

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Populaarikulttuurin ikonit vaikuttavat huomattavalla tavalla muotiin ja luovat yleensä omalaatuisilla tyylivalinnoillaan kokonaisia muoti-ilmiöitä. Nyt Time-lehti on listannut kaikkien aikojen 100 merkittävintä tyyli-ikonia. Listalla on tärkeimmät ikonit vuodesta 1923 lähtien.

Monet artistit ovat päässet listalle muusina ja tyylillisen inspiraation luojina. Heidän joukostaan löytyy eräitä aikamme kuuluisimpia poplegendoja, kuten Michael Jackson, Madonna, Lady Gaga ja David Bowie. Näyttelijöistä Brigitte Bardot, James Dean ja Audrey Hepburn pääsivät listalle.

Tähtien lisäksi tyylillisiä muusia ovat myös kuninkaalliset ja valtionmiehet, kuten prinsessa Diana ja Amerikan ensimmäinen nainen Michelle Obama. Muita tyyli-ikoneja ovat supermallit Naomi Campbell, Cindy Crawford, Iman ja Kate Moss. Heidän lisäksen listalla ovat valokuvaaja Annie Leibowitz, Voguen päätoimittaja Anna Wintour ja muotisuunnittelijat Giorgio Armani, Coco Chanel ja Christian Dior.