Asiantuntija vastaa: Voivatko mies ja nainen olla vain ystäviä?

Lifestyle · Neea Jokinen

Miesten ja naisten väliset ystävyyssuhteet ovat usein keskustelunaiheina esimerkiksi naistenlehtien sivuilla. Asia herättää mielipiteitä, sillä joidenkin mielestä vastakkaiset sukupuolet eivät voi ystävystyä miehen ja naisen välillä vellovan seksuaalisen vetovoiman takia.

Nyt Shape-lehti on kysynyt asiantuntijoiden mielipiteitä naisten ja miesten välisestä ystävyydestä. Psykiatri Soroya Bacchusin mielestä vastakkaiset sukupuolet voivat ystävystyä, mutta kaveruussiteen ylläpitäminen voi osoittautua hankalaksi. Bacchusin mukaan ystävyyssuhteen aikana ainakin jompikumpi osapuolista nimittäin tuntee seksuaalista vetoa ystäväänsä.

How Good is Sex? -kirjan kirjoittaneen Devin T. Robinsonin mukaan vastakkaiset sukupuolet voivat olla ystäviä, jos nainen hallitsee ystävyyssuhdetta. Robinsonin mielestä nainen osaa luoda tietyt rajat ystävyyssuhteelle ja osoittaa miehelle, ettei suhde etene romanssiin. Naiskirjailija Lindsley Lowellin mukaan nainen ja mies voivat ystävystyä, jos he eivät pidä toisiaan seksuaalisesti viehättävinä.

Deittivalmentaja Delaine Mooren mielestä miesten ja naisten välisissä ystävyyssuhteissa tulee lähes aina vastaan tunteet. Jompikumpi osapuolista nimittäin saattaa ihastua kaveriinsa ja toivoa ystävyydeltä enemmän. Mooren mukaan ystävyyssuhde onnistuu, jos ystävykset onnistuvat ohittamaan tuon kiperän tunnevaiheen ja jättämään sen hyvillä mielin taakseen.