One Direction läpimurron kynnyksellä Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Irlantilais-englantilainen One Direction -yhtye on noussut nopeasti teinityttöjen suursuosikiksi ympäri maailmaa. Britannian X Factor -kilpailussa syntynyt bändi yrittää parhaillaan tehdä läpimurtoa maailman tärkeimmillä musiikkimarkkinoilla Yhdysvalloissa. Nyt tilanne näyttää valoisalta.

Billboard nimittäin raportoi, että kuukausi sitten albuminsa rapakon takana julkaissut One Direction on ylittänyt Yhdysvalloissa miljoonan myydyn levyn tärkeän rajapyykin. Tarkka määrä oli tänä aamuna 1,29 miljoonaa levyä. Se on hyvä alku, mutta ei yllä vielä lähellekään todellisten supertähtien myyntimääriä. Monet menestyslevyt ovat myyneet jo päivässä yli 700.000 kappaletta. Pian yhtye nähdään Yhdysvalloissa myös kiertueella.

Amerikan valloitus sai äskettäin särön, kun amerikkalainen One Direction -bändi syyttää irlantilaisyhtyettä nimivarkaudesta. Viisihenkinen amerikkalainen poikabändi väittää käyttäneensä One Direction -nimeä ensin. Yhtye kertoo, että se muodostettiin vuonna 2009, eli ennen kuin One Directionin pojat tapasivat toisensa X Factor -kilpailussa.

One Direction -yhtye perustettiin X Factor -ohjelmassa, kun viisi nuorta miestä ei yksinään menestynyt kisassa. Heitä pyydettiin perustamaan bändi, ja sen jälkeen menestystä on tullut roppakaupalla. Yhtyeen ensimmäinen single What Makes You Beautiful nousi suoraan brittilistan ykköseksi ja esikoisalbumi Up All Night julkaistiin marraskuussa. Äskettäin levy-yhtiön pomot halusivat varjella bändin puhtoista imagoa ja kielsivät One Directionin sinkkupojilta seksin harrastamisen kiertueen aikana.