Mikko Herranen sai levytyssopimuksen – ensimmäisenä julkaistaan ”Häviäjät”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Laulaja Mikko Herranen putosi äskettäin skandaalinkäryisissä tunnelmissa suositusta kykyohjelmasta. Hän ehti jo ennen putoamistaan saavuttamaan merkittävän kansansuosion, ja nyt mies on saanut levytyssopimuksen.

Herranen on parhaillaan viimeistelemässä ensimmäistä sooloalbumiaan, jonka julkaisee Universal Musicin alaisuudessa toimiva Johanna Kustannus -levymerkki. Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Häviäjät on ollut ennakkoon kuultavissa Herrasen Facebook-sivuilla viikonlopun ajan. Singlen virallinen julkaisupäivä on vappuaattona. Mikko Herranen on valmistellut ensimmäistä soololevyään kaikessa hiljaisuudessa jo pidemmän aikaa.

– Aloitin levyni äänittämisen jo kaksi vuotta sitten. Oikeastaan jo aiemman Rust-yhtyeeni aikana ensimmäisenä tavoitteenani oli oman levyn tekeminen, mutta touhu venähti silloin yhdeksäksi bändivuodeksi, Mikko Herranen kertoo.

– Olen jatkanut soololevyni äänityksiä muiden töiden, tuotantojen ja miksausten välissä aina kun olen ehtinyt. Soitan kaikki instrumentit levylläni itse, viuluun ja selloon eivät taidot tällä kertaa ihan vielä riittäneet.

Laulajan mukaan Häviäjät-single kertoo siitä, kuinka yksilön kohtalo on viime kädessä tulosta jokaisen omasta toiminnasta. Siitä kuinka ennen niin ihailtu ja nuori voittaja päätyy lopulta ihmettelemään kuinka kukaan eikä mikään ymmärrä eikä mikään ole mitään. Mikko Herranen on jo pitkään ollut tunnustettu metallimusiikin ammattilainen, muusikko, tuottaja, äänittäjä ja miksaaja joka tuli suuren yleisön tietoisuuteen Voice Of Finland -laulukilpailun ensimmäisen tuotantokauden yleisösuosikkina.