Opettajan sähköpostimoka yllätti oppilaat – vahingossa yleiseen jakeluun

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Moni on varmasti joskus lähettänyt vahingossa sähköpostin tai tekstiviestin väärälle henkilölle. Nolot erehdykset voivat aiheuttaa mielipahaa, jos viestin sisältö on esimerkiksi hyvin henkilökohtainen. Nyt erään yliopiston naisopettajan uutisoitiin tehneen massiivisen mokan sähköpostin välityksellä.

Michiganin yliopiston opettaja Molly Weir nimittäin lähetti vahingossa koulun 23.000 oppilaalle sähköpostiviestin, jossa hän ilmoitti erottavansa heidät koulusta huonojen arvosanojen takia. Viestin piti aluksi lähteä vain sadalle oppilaalle, mutta mokan takia eroviesti lähtikin kaikille koulun opiskelijoille.

Koulun rehtori Susan Martin ilmoitti pian sähköpostimokan selvittyä opiskelijoille naisopettajan tekemästä virheestä. Yliopiston tietotekniikan professori tutki tapausta ja sai selville, ettei vika johtunut hakkeroinnista. Moka syntyi, kun koulun käyttämän GradesFirst-yrityksen hallintojärjestelmä lähetti viestin vahingossa merkattujen oppilaiden lisäksi kaikille muillekin koulun opiskelijoille, The Daily Mail -sivusto uutisoi.