Menestysohjaaja: ”Teen tästä lähtien vain Avatar-elokuvia”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Elokuvaohjaaja James Cameron tunnetaan kulttimaineeseen nousseista elokuvistaan. Miehen ohjaama vuonna 2009 ilmestynyt Avatar on maailmanhistorian tuottoisin elokuva. Elokuvalle on povattu jatko-osaa jo pitkän aikaa, mutta toistaiseksi jättileffan tekeminen on jäissä.

Nyt Oscar-palkittu ohjaaja on kertonut olevansa välinpitämätön muiden elokuvaprojektien suhteen. Mies kertoo, että hän haluaa keskittyä tulevaisuudessa urallaan sci-fi -projekteihin ja jatkaa Navi-kansan tarinaa useilla jatko-osilla.

– Teen tästä lähtien vain Avatar-elokuvia. Niiden kautta voin sanoa kaiken, mitä minun tarvitsee sanoa maailmasta. En ole kiinnostunut ottamaan vastaan muita käsikirjoituksia, kertoo James Cameron The New York Times -lehdelle.

Cameronin antama haastattelu huojentanee hittielokuvan miljoonia faneja, jotka ovat odottaneet innolla 3D-elokuvan jatko-osaa. Ohjaaja kertoo suunnittelevansa elokuvalle jopa kolmea jatko-osaa. Miehen mukaan ensimmäisen jatko-osan kuvauksia valmistellaan paraikaa Uudessa-Seelannissa ja Los Angelesissa.

Elokuvan tuottaja Jon Landau kertoi äskettäin Hollywood.com -julkaisulle, että Avatar 2 ja Avatar 3 saavat ensi-iltansa aikaisintaan vuosina 2016 ja 2017. Tieto projektin pitkittymisestä on tullut pettymyksenä Avatar-faneille, sillä ensimmäinen jatko-osista nähdään seitsemän vuotta ensimmäisen elokuvan jälkeen. Tällä tietoa elokuvat kuvataan 3D-tekniikalla. Elokuvien päätähdeksi on kiinnitetty ensimmäisen elokuvan tähti Sam Worthington.