Matkustaja sekosi – yritti hypätä ulos matkustajakoneesta

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Lentopelko eli aviafobia voi aiheuttaa ahdistusta koneessa. Matkustaja saattaa haluta pois lentokoneesta kesken lennon. Nyt eräs amerikkalainen mies aiheutti koneen hätälaskun saadessaan pelkokohtauksen yläilmoissa.

Mies yritti nimittäin Portlandista Philadelphiaan matkustavalla lennolla avata koneen hätäuloskäyntejä ja poistua koneesta sen ollessa ilmassa. 40-vuotiaan Michael Ensalaco -nimisen miehen toilailu herätti muiden matkustajien huomion, ja he hälyttivät henkilökunnan apuun. Koneen kolmehenkinen henkilökunta joutui tekemään kaikkensa saadakseen sekoilevan matkustajan taltutettua.

– Hän ei tuntunut tietävän, missä oikein oli. Mies vain puhui itsekseen hölynpölyä. Hänen silmänsä olivat ammottivat auki, kertoo koneen floridalainen matkustaja Tina Brinkerhoff Daily Mail -sivustolle.

Bisnesmatkaltaan kotiin palannut Ensalaco aiheutti lopulta käytöksellään koneen hätälaskun Bostoniin. Hänet otettiin välittömästi viranomaisten haltuun ja nyt miestä syytetään lentohenkilökunnan häirinnästä. Poliisin mukaan tapaus ei liity terrorismiin.