Ankka putosi savupiipusta palavaan takkaan – säilyi hengissä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Eläinmaailman ihmeitä kuulee aika ajoin uutisissa. Nyt eräs ankka on herättänyt hämmästystä Britanniassa putoamalla erään talon savupiipusta roihuavaan takkaan. Erikoista tapauksessa oli se, että ankka säilyi liekeistä huolimatta vahingoittumattomana.

Marshin perhe oli katsomassa televisiota kotonaan eräänä päivänä, ja oli sytyttänyt illalla takan tunnelman luomiseksi. Perhe olisi tuskin osannut odottaa, että pian heidän savupiipustaan pöllähtäisi ihkaelävä ankka. Lintu lennähti liekkeihin ja sen jälkeen pakeni talon olohuoneeseen.

– Kuului yllättävä ilmava ääni takasta ja nokea levisi joka paikkaan. Yritin peittää sohvan pyykeillä, mutta savu ohi niin tiheää, että meidän piti lähteä huoneesta. Kun palasimme huoneeseen, sohvallamme istui sorsa kietoutuneena t-paitaan, kertoo Helen Marsh Daily Mail -sivustolle.

Lintu jätti jälkeensä suuret nokijäljet, sillä perheen koira pelästytti sen lentoon. Marshit joutuvatkin nyt sisustamaan uudelleen olohuoneensa. Lintu ei loukkaantunut tulessa, mutta perheen äiti laittoi sen kuitenkin vesiämpäriin rauhoittumaan talon edustalle.