Maailmankuulu koirakouluttaja tyrmää koirakuiskaaja Cesar Milanin: ”Tekee koirista epävarmoja”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmankuulu brittiläinen koirakouluttaja Victoria Stilwell tunnetaan Suomessakin Isännän ja koiran käytöskoulu -televisio-ohjelmasta. Staralla oli nyt tilaisuus haastatella koirakouluttajaa, joka kommentoi muun muassa maailmankuulua kollegaansa Cesar Milania, eli Koirakuiskaajaa.

– Hänen tyylinsä on todella vanhanaikainen, kun taas oma lähestymistapani on uudenaikainen ja pohtaa tieteellisiin tutkimustuloksiin. En tunne häntä henkilökohtaisesti. Ei ole kuitenkaan mikään salaisuus, että vastustan hänen koulutustapaansa.

Stilwell myöntää, että julkkiskouluttajat käyttävät osaksi samantyylisiä ohjausmetodeita, jotka korostavat eläimen vastuunottoa. Eniten koirakouluttajat eroavat tavoissa, joilla he rankaisevat tottelematonta eläintä.

– Cecar Millan tekee koulutustavoillaan koirista epävarmoja. Rankaisemiseen pohjaavat tavat saavat koiran vain puremaan helpommin. Olen erittäin paljon niitä vastaan. Hänen kaltaisiaan kouluttajia on maailmalla paljon. Kouluttamisessa tärkeintä on ymmärtää, mitä todella tapahtuu eläimen pään sisällä, ohjeistaa Stilwell.

Lue Victoria Stilwellin koko haastattelu tästä.

Stilwell nähdään Suomessa 16. kesäkuuta Positively World Tour 2012 -kiertueensa merkeissä. Koirakouluttaja kertoo seminaarissaan positiivisesta voimaannuttamisesta, joka voi ratkaista ongelmat monen koiranomistajan taloudessa. Stilwell voitti vuoden 2009 parhaan koirakouluttajan palkinnon, ja hän on julkaissut uransa aikana myös kaksi aiheesta kertovaa kirjaa.