Isoäidillä oli tappava vesikauhu – lääkäri lähetti kolmesti kotiin

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Aika ajoin maailmalla kuulee uutisia lääkäreistä, jotka ovat jättäneet potilaansa sairauksineen oman onnensa nojaan. Nyt eräs tällainen tapaus on sattunut Britanniassa, kun lääkäri ei uskonut isoäidin sairastavan vesikauhua.

Nainen oli saanut tappavan taudin Intian matkallaan, jossa koiranpentu oli purrut häntä. Hän kävi kerran lääkärissä ja kaksi kertaa ensiavussa pyytääkseen apua huonoon oloonsa. Isoäiti kuitenkin käännytettiin kotiin joka kerta.

Vasta kun nainen palasi lääkärinsä luo, hänet vihdoin lähetettiin sairaalaan saamaan hoitoa. Sairaalan testit varmistivat diagnoosin. Isoäiti joutui lääkäreiden laiminlyönnin vuoksi kriittiseen tilaan, joka uhkasi hänen henkeään.

The Sun -sivuston mukaan naisen tila on nyt epävakaa, mutta hänen uskotaan selviävän sairaudesta. 20 ihmistä on jo jouduttu rokottamaan naisen tapauksen takia, ettei sairaus leviäisi pidemmälle. Rokotukset tehtiin varotoimenpiteenä, sillä ihmisten välillä tauti tarttuu vain hyvin harvoin.