Pierun SM-kisat ”pärähtävät” käyntiin heinäkuussa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomessa järjestetään SM-kilpailuja mitä erikoisimmissa lajeissa. Tunnetuksi ovat tulleet niin saappaanheiton kuin eukonkannonkin mittelöt, joissa punnitaan kansan raavaimmat uroot. Nyt Utajärvellä järjestettävissä kisoissa mittauksessa ovatkin kansakunnan kovimmat paukuttelijat.

Pierun SM-kilpailut järjestetään 28. heinäkuuta Utajärvellä. Kisoihin voi osallistua jokainen kaasupäästöihin mieltynyt paukuttelija. Pierujen äänenvoimakkuus mitataan kisassa erityisesti tähän tarkoitukseen kehitetyllä pieruputkella. Kovaäänisimmän pamauksen päästänyt kruunataan kilpailussa Suomen Mestariksi.

– Istu ja pieraise! Aikaa suoritukseen on kolmekymmentä sekuntia. Taiteellista vaikutelmaa ei arvioida, ohjeistaa kilpailujen oma verkkosivusto.

Kisojen virallinen suojelija on Timo Kokkilan 1980-luvulla luoma legendaarinen sarjakuvahahmo Peräsmies. Kilpailun palkinnot ovat myös omaa luokkaansa. Voittaja saa vuoden hernekeitot, eli yhteensä 52 purkkia keittoa. Kilpailussa palkitaan myös kaikkien aikojen ensimmäihnen Pierun Suomen Mestari LV-Servicen lahjoittamalla WC-pytyllä.