Seksitutkimus vahvisti: Tässä iässä seksi tuntuu parhaalta!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Viime vuosina terveysasiantuntijat ovat keskustelleet runsaasti siitä, mikä on ihmiselle paras ikä seksin harrastamiseen. Joissakin tutkimuksissa on väitetty, että vasta keski-ikäinen ihminen pystyy nauttimaan täysillä seksuaalisuudestaan.

Nyt brittiläisen Lovehoney-seksileluvalmistajan tekemä tutkimus paljastaa, että naiset nauttivat seksistä eniten 28-vuotiaina. Tutkimuksen mukaan miesten nautinnollisin kausi seksissä tulee vasta hieman myöhemmin, eli 33-vuotiaana. Molempien sukupuolten kohdalla oli nähtävissä trendi, jonka mukaan neitsyyden menettäminen tapahtuu yhä nuorempana.

Tutkimuksessa haastateltiin yli 1.200 ihmistä. Naisista suurin osa menetti neitsyytensä 17-vuotiaana, ja harrasti eniten seksiä 25-vuotiaana. Miehet menettivät yleisesti poikuutensa 18-vuoden iässä. Heidän seksuaalisesti aktiivisin kautensa oli 29-vuotiaana, uutisoi The Sun -sivusto.

Tutkimus tyrmää aikaisemman samasta aiheesta tehdyn tutkimuksen, jonka mukaan miesten seksuaalinen huippu on 18-vuoden iässä ja naisella 30-vuotiaana. Tutkimus huomasi myös eroja sukupolvien seksuaalikäyttäytymisellä. 20 – 50-vuotiaat henkilöt olivat menettäneet neitsyytensä keskimäärin 17-vuotiaina, kun taas 60-vuotiaat odottivat vuoden pidempään.