Tutkimus paljasti: Naiset eivät syty macho-miehiin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Yleistyksen mukaan naiset tuntevat vetoa niin sanottuihin alfauroksiin, jotka vakuuttavat kauniimman sukupuolen fyysisellä vahvuudellaan. Nyt kuitenkin uusi tutkimus kertoo, että naiset haluavat itse asiassa huolehtivan miehen, joka elättää perheen.

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan naisten valinta on vaikuttanut eniten modernin perhemallin syntymiseen. Menneisyydessä miehet taistelivat apinoiden tapaan keskenään naisten suosiosta. Tennesseen yliopiston tutkijoiden mukaan esi-isämme olisivat perineet apinoiden pariutumistyylin, jos naiset eivät olisi kiinnostuneet hoivaavista miehistä.

Pariutumisrituaalit muuttuivat, kun fyysisesti heikommat miehet alkoivat korostaa hoivaamista käytöksessään, ja naiset valitsivat heidät alfaurosten sijaan. Samalla pitkäkestoiset suhteet yleistyivät, ja molemmat vanhemmat alkoivat huolehtia jälkikasvusta. Perherakenteen muutoksen ansiosta lapset säilyivät myös paremmin hengissä.

– Tutkijoiden on aiemmin ollut vaikea selittää modernin perheen syntyä. Naisten valinta kuitenkin selittää pariutumisessa tapahtuneen muutoksen, kertoo Tennesseen yliopiston professori Sergey Gavrilets Daily Mail -sivustolle.