Teinipojalla harvinainen sairaus: Saa syödä vain rasvaista ruokaa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Moni dieetillä elävä saattaa olla kateellinen henkilöille, jotka eivät tunnu lihoavan edes epäterveellisellä ruokavaliolla. Nyt erään brittipojan uutisoitiin tekevän kaverinsa kateellisiksi, koska hänen ruokavalioonsa kuuluu vain rasvaista ruokaa.

Lee Jones -niminen teinipoika kärsii harvinaisesta sairaudesta, jossa hänen elimistönsä ei pysty tuottamaan glukoosia. Hän joutuukin syömään runsaasti rasvaa sisältäviä ruokia pitääkseen elimistönsä toiminnassa. 15-vuotias teinipoika on yksi 14 miljoonasta, joka kärsii kyseisestä aineenvaihduntasairaudesta.

Teinipoika syö viikoittain noin 56 makkaraa, 24 siivua pekonia, 24 hampurilaista, 3 purkkia maapähkinävoita ja seitsemän kerma-annosta. Lisäksi hän juo puolitoista litraa oliiviöljyä ja syö valtavan purkin majoneesia. Lee Jonesin äidin mukaan hänen poikansa on iloinen siitä, että hän saa elää jokaisen teini-ikäisen unelmaa.

– Lee syö vain rasvassa paistettua ruokaa. Ruokapöydässä hänen lautasensa on täynnä makkaroita ja hamppareita. Yritän kokata muille lapsilleni terveellistä ruokaa, pojan äiti Ayse Parker kertoi The Sun -lehdelle.

Autismia ja epilepsiaa sairastavan teinipojan sairaus havaittiin, kun hän sai nuoruusvuosinaan rajuja sairaskohtauksia. Eräs neurologi sai selville pojan kärsivän GLUT1-puutosoireyhtymästä, josta kärsii vain alle 500 ihmistä maailmassa. Lääkärit määräsivät pojalle rasvadieetin, jonka avulla hän on pystynyt muun muuassa keskittymään paremmin koulunkäyntiin. Teinipojan mukaan hän kuitenkin ikävöi välillä terveellistä ruokaa.