Rakastavaiset, koska on aika muuttaa yhteen? Tässä vinkit

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Pariskunnan deittailu kääntyy usein uudelle syvyysasteelle, kun aletaan suunnitella yhteenmuuttoa. Yhdessä asuminen oman rakkaan kanssa voi paitsi lujittaa suhdetta, myös pistää sen kovalle koetukselle. Nyt Glamour-lehti on listannut merkit, joista lemmenpari tunnistaa oikean hetken tärkeälle askeleelle.

Romanttiset kuvitelmat voivat vaihtua nopeasti käytännön realiteetteihin, sillä pariskunnalla voi olla erilaiset näkemykset muun muassa siisteydestä ja kotitöistä. Suuren askeleen ottaminen voi luonnollisesti hermostuttaa rakastavaisia. Pientä jännitystä ei kannata kuitenkaan pelästyä, koska se voi myös olla merkki pariskunnan valmiudesta yhteiselämään.

Yhteisen kodin perustaminen ei tunnu läheskään niin pelottavalta, jos lemmenpari on testannut suhdettaan yhteisen lomamatkan merkeissä. Matkalla tutustakin ihmisestä saattaa paljastua uusia puolia. Onnistunut matka haastavissakin olosuhteissa lujittaa paitsi parin rakkautta, antaa myös viitteitä tulevasta yhteiselämästä.

Yhteistä asumista voi kokeilla yöpymällä usein komistuksen luona ja tutkailemalla kumppanin rutiineja. Jos lemmenparin päivärytmit osuvat yksiin, voi suhteella olla loistava tulevaisuus myös yhteisessä kodissa. Jaettu vuokra helpottaa elämää, mutta raha ei ole suositeltava syy uudelle asumisjärjestelylle.

Usein yhteenmuutto nähdään askeleena, joka voi johtaa alttarille asti. Pariskunnan onkin syytä määrittää suhteensa perusta ennen kodin perustamista. Suotuisa seikka suurelle päätökselle on niin sanotun kuherteluvaiheen ylittäminen, jolloin päätökset tehdään koetun arjen perusteella.

Pariskunnan on syytä keskustella odotuksistaan ja toiveistaan ennen yhteisen elämän aloittamista. Vakiintuneemman parin odotetaan jo kokeneen muutamia suuria riitoja, jolloin toisen huonotkin puolet on nähty ja koettu etukäteen. Rakastavaisten läheiset saattavat kiiruhtaa lempiväisiä sitoutumaan näkyvämmin toisiinsa. On kuitenkin tärkeää, että seurusteleva pari itse päättää asiasta.