Erotiikkakirja selätti Twilightin ja Harry Potterit: ”Ihmisiä ei enää nolota”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Harry Potter -kirjasarja saavutti heti ilmestymisensä jälkeen maailmanlaajuisen suosion. Brittiläisen J.K. Rowlingin velhokirjat ovat saaneet kaikenikäisiä faneja, ja teokset ovat myyneet yhteensä yli 400 kappaletta. Nyt taikamaailman kirjoille on löydetty varteenotettava kilpailija eroottisen kirjallisuuden piiristä.

E.L. Jamesin kirjoittama 50 Shades of Grey -kirja on nyt voittanut muun muassa Harry Potter ja Twilight -kirjasarjat pokkarimyynnillään. Eroottinen romaani nousi Britannian nopeimmin myyväksi pokkariksi, ja se on ollut bestseller-listan kärjessä jo yhdeksän viikon ajan. Äitipornoksikin kutsuttu teos kertoo nuoren neitsyen ja hänen vanhemman rakastajansa turmeltuneesta seksisuhteesta.

Eroottiseen kirjasarjaan kuuluvat myös teokset 50 Shades Darker ja 50 Shades Freed. Trilogian kaikki kolme teosta ovat olleet Britannian myydyimpien pokkareiden kärjessä viimeisten kuuden viikon ajan. Teokset ovat menestyneet parhaiten erityisesti kotiäitien keskuudessa.

– Kirjat ovat löytäneet tiensä massojen koteihin. Ihmisiä ei enää nolota niiden lukeminen, kertoo Nielsen Book-Scanin edustaja.

E.L. Jamesin, eli 49-vuotiaan Erika Mitchellin, kerrotaan tienanneen teoksillaan noin 4 miljoonaa puntaa eli 5,2 miljoonaa euroa. 50 Shades of Grey -teoksesta suunnitellaan myös Hollywood-elokuvaa. Monet viihdemaailman tähdet Ian Somerhalderista Ashley Bensoniin ovat ilmaisseet kiinnostuksensa elokuvarooleihin. Angelina Jolien kerrotaan olevan kiinnostunut elokuvan ohjaamisesta.