HS: Poliisitutkinta Enkeli-Elisan tapauksesta – totta vai huijausta?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet suomalaiset ovat viime aikoina tunteneet surua harvinaisen traagisesti päättyneestä koulukiusaamisesta, kun Enkeli-Elisaksi nimitetty teinityttö riisti viime vuonna henkensä koulukiusaamisen päätteeksi. Elisan tarinaa on kerrottu hänen muistokseen perustetussa Enkeli-Elisa -blogissa ja sittemmin myös tapauksesta julkaistussa kirjassa.

Nyt koko tarina on yllättäen asetettu kyseenalaiseksi. Lukuisat lehdet ovat kertoneet Enkeli-Elisan tarinasta, jota on käsitelty jopa MTV3-kanavan 45 minuuttia -ohjelmassa.

Viikonloppuna Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä tarinaa epäiltiin tekaistuksi, koska blogin kirjoittaja ei ollut toimittanut lehden artikkelia varten todisteita tapauksen todenperäisyydestä. Myöskään Enkeli-Elisan väitettyjä vanhempia ei ole kyetty löytämään. Helsingin Sanomat selvitti, ettei väitettynä ajakohtana Suomessa kuollut yhtään Elisan ikäistä tyttöä.

Pian uutisoinnin jälkeen kirjoittaja myönsi Aamulehdelle valehdelleensa ainakin Elisan kuolinpäivän. Viimeksi tänään blogin kirjoittaja on vakuuttanut tarinan olevan totta ja lupaa esittää tarinastaan todisteita lomien jälkeen elokuussa.

Enkeli-Elisan Facebook-ryhmässä on yli 40.000 jäsentä, joten epäilyt ovat saaneet aikaan kovasti keskustelua. Tänään Helsingin Sanomat uutisoi, että tapauksesta on aloitettu poliisitutkinta. Rikoskomisario Ari Turunen vahvisti tutkinnan lehdelle, mutta totesi ettei asiassa tässä vaiheessa epäillä rikosta.