Heitetäänkö sinut tänään ulos internetistä? Vielä ehdit tarkistaa tilanteesi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tietotekniikan aikakaudella tietokoneviruksista on muodostunut valtava riesa, sillä erityisesti PC-koneille niitä tehtaillaan koko ajan lisää. Tänään eräs vuosien ajan levinnyt virus ja sen leviämisen estäminen on katkaisemassa internetyhteydet jopa sadoiltatuhansilta nettikäyttäjiltä.

Kyseessä on DNSChanger-niminen virus, joka on levinnyt jo pitkään. Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI on tänään maanantaina sulkemassa palvelimet, jotka ohjaavat liikennettä viruksen saastuttamista tietokoneista internetiin. Sulkeminen johtaa samalla siihen, että saastuneilla tietokoneilla ei enää sulkemisen jälkeen pääse internetiin.

FBI on tiedottanut tilanteesta jo kuukausien ajan, mutta kaikkia tieto tilanteesta ei ole saavuttanut. Maailmalla on julkaistu useita palveluita, jotka paljastavat onko virus tarttunut tietokoneeseen. Mahdollinen tartunta selviää yksinkertaisesti klikkaamalla esimerkiksi tätä linkkiä, joka johtaa CertFin käynnistämään palveluun. Virus on saastuttanut sekä Windows että Mac-tietokoneita. Mikäli koneesi on saastunut, löydät lisätietoja tästä.