Kulttuuriministeri jättää Savonlinnan oopperajuhlat väliin – opperaväki suivaantui

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki on aiheuttanut virkakaudellaan jonkin verran keskustelua tapahtumavalinnoillaan, sillä ministeri on usein valinnut kulttuurin sijaan urheilun ja korkeakulttuurin sijaan rahvaanomaisemman vaihtoehdon. Viikonloppuna Turun Ruisrockin festaritunnelmasta nauttinut Arhinmäki on nyt suututtanut oopperaväen.

Arhinmäen kesän kalenteriin mahtuu vain rajallinen määrä tapahtumia, joten kaikissa suuremmissakaan tapahtumissa hän ei ehdi vierailla. Kalenterissa on tänä kesänä kiireistä ja lomasta huolimatta peräti parikymmentä tapahtumaa. Ministerin tapahtumavalinnat eivät ole kuitenkaan olleet erityisesti korkeakulttuurin parissa työskentelevien mieleen, sillä nyt esimerkiksi Savonlinnan oopperajuhlat eivät ole mahtuneet vierailtavien tapahtumien listalle.

Aamulehden mukaan oopperalaulajat Jaakko Ryhänen ja Matti Salminen kritisoivat Arhinmäkeä kovin sanoin torstaina Savonlinnan oopperajuhlien satavuotisgaalassa. Heidän mukaansa oopperajuhlat ovat kulttuuriministerille virkavelvollisuus, joihin ministerin tulee osallistua jo virkansa puolesta. Monet muut kansalaiset ovat asiasta kuitenkin hieman toista mieltä, sillä parhaillaan sosiaalisessa mediassa ihmetystä aiheuttaa ennemminkin oopperaväen ylimielinen asenne.