Raahaatko viinasi Tallinnasta? Ei ehkä kannattaisi

Matkailu · Stara.fi

Suomen alkoholiverotus on vuosi vuodelta ohjannut yhä useamman suomalaisen hakemaan alkoholijuomansa maan rajojen ulkopuolelta. Viikoittain tuhannet suomalaiset suuntaavat esimerkiksi Tallinnaan yksinomaan alkoholia hakemaan. Se ei välttämättä ole kuitenkaan edullisin vaihtoehto.

Suomalainen matkailualan aikakauslehti Matkalehti tutki alkoholin hintoja Suomessa, Tallinnassa ja laivoilla. Tulos osoitti, että Tallinnasta ei yllättäen saakaan haettua juomia esimerkiksi kesäjuhliin kaikkein edullisimmin. Viron puolella maissa hinnat olivat nimittäin lähes poikkeuksetta kalliimmat kuin sinne kulkevilta laivoilla. Suomen Alkossa hinnat olivat taas jopa kolminkertaisia edullisimpiin nähden.

Lehti tutki yhteensä 16 alkoholituotteen hinnat, ja mukana oli niin olutlaatikoita ja konjakkeja kuin myös kuohuviinejä ja viinejäkin. Jokainen tuotteista oli kallein Suomen Alkossa, mutta vain kolme oli halvinta Tallinnan Super Alkossa. Viking Linen laivalta edullisimmin sai hankittua viisi tuotetta ja Tallink Siljan laivalta peräti kahdeksan tuotetta. Osaa juomista ei myyty kaikissa testipaikoissa. Tulosten perusteella juomat kannattaa siis ostaa laivalta Tallinnan sijaan.