Tältä näytti internetissä ensimmäisenä julkaistu valokuva – sekin oli photoshopattu!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internet on ollut olemassa eri muodoissaan jo kymmeniä vuosia, mutta monet käyttäjät pitävät internetinä vasta nykyistä World Wide Web -hypertekstijärjestelmää. Se kehitettiin vasta vuonna 1990 ja otettiin käyttöön laajamittaisemmin vasta vuonna 1993.

World Wide Webin kehittäjä Tim Berners-Lee ehti kuitenkin julkaista internetin historian ensimmäisen valokuvan jo vuonna 1992, tasan 20 vuotta sitten. CERNin laboratorioissa internetiä kehitellyt Berners-Lee julkaisi maailman ensimmäisen nettikuvan, jossa nähtiin poseeraamassa hänen työpaikkansa parodiayhtye Les Horribles Cernettes.

Kuva ladattiin internetiin, kun tutkijat testasivat uuden www-version toimivuutta. Miehet halusivat kokeilla kuvan julkaisemista internetissä ja herra de Gennaro antoi heille yhtyeen kuvan, joka oli otettu 18. heinäkuuta 1992. Oman tunnelmansa tähän historialliseen valokuvaan tuo se, että jo ensimmäinen nettikuva oli ”photoshopattu”, eli sitä oli käsitelty digitaalisesti.