Suomen televisiokanavilla liikaa mainoksia – rikkoivat lakia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset televisiokatsojat päivittelevät jopa päivittäin sitä, että yhä suurempi osa ajasta kuluu mainoksiin. Yhä suurempi osa katsoo ohjelmat tallenteina digibokseilta tai verkosta, jolloin mainoskatkojen yli voidaan kätevästi hypätä kokonaan parilla napinpainalluksella.

Viime aikoina televisiomainosten ”kelaamiseen” onkin ollut aikaisempaa enemmän syytä, sillä kolme kotimaista televisiokanavaa on esittänyt enemmän mainoksia kuin olisi ollut sallittua. Turun Sanomat kertoi eilen, että viestintävirasto on antanut asiasta kanaville huomautuksen.

Lain mukaan mainoksia saa esittää televisiossa peräti 12 minuutin ajan tunnissa. Siitä huolimatta MTV3, Nelonen ja TV5 ovat esittäneet tätäkin enemmän mainoksia. Erityisen selvästi lakia rikkoi parhaaseen katseluaikaan MTV3, joka ylitti sallitut rajat 90 prosentissa mainoskatkoja. Nelonenkin ylitti rajat peräti 70 prosentissa mainoskatkoja. TV5 sijoittui näiden välille.