Ilkka Alanko Staralle: Keikkajaksaminen suhteessa dokaamiseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Neljä Ruusua -yhtye on tehnyt odotetun ja loistavasti onnistuneen paluun keikkalavoille vuosien tauon jälkeen, ja eilen bändi nousi Tammerfestin lavalle. Stara tapasi Ilkka Alangon välittömästi keikan jälkeen bändin takahuoneessa.

Yhtye teki takavuosina huikean määrän keikkoja vuodessa, josta suuri osa kuluikin keikkamatkoilla. Nyt Alanko tietää jo mikä auttaa jaksamaan keikkareissut aikaisempaa paremmin.

– Me nyt ei olla viime vuosina tehty kovin paljon keikkaa, mutta nuorempana tehtiin parhaimmillaan tosi paljon. Se on asennoitumiskysymys. Mä oon huomannut sen, että se on suoraan suhteessa siihen kuinka paljon dokaa. Jos dokaa liikaa, niin se on helvetin raskasta, mutta jos ottaa silleen varovasti, niin sit jaksaa hyvin, Ilkka Alanko kertoi Staralle.

Tampereella Neljä Ruusua sai kunnian esiintyä upeassa auringonpaisteessa. Alangolla olikin keikan jälkeen lyhyen tähtäimen kesäsuunnitelmat hyvin hallussa.

– Mä odotan, että pääse savusaunaan todennäköisesti sunnuntaina tai maanantaina tuonne Itä-Suomeen meidän mökille. Sitä mä odotan hartaasti, Alanko totesi ja suuntasi valmistautumaan illan toiseen keikkaa, joka oli jo muutaman tunnin kuluttua Lahdessa.