Erin vahvisti Staralle: Suosikkihitin lyriikka tarkoittaa ”sitä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suosikkilaulaja Erin on kuluneen vuoden aikana saavuttanut vankan aseman kotimaisella poprintamalla, ja parhaillaan hän kiertää aktiivisesti Suomea kesäkeikoillaan. Stara tapasi Erinin Tampereella Tammerfesteillä, jossa neitokainen sai kunnian esiintyä päälavalla.

Empaattinen laulajatar kertoi haastattelussa saaneensa inspiraatiota musiikin tekemiseen ympäröivästä elämästä ja elokuvista. Albumin suosituimmaksi kappaleeksi on noussut Vanha nainen hunningolla -hittibiisi, joka on saanut runsaasti huomiota riettaiden sanoitustensa vuoksi. Erin valotti haastattelussa myös sitä, miten idea suosikkikappaleeseen syntyi.

– Se tuli aika montaa eri kautta. Pyörittelin sitä varmaan eniten mielessäni. Se oli ensimmäisiä biisejä, joka oli valmiina, mutta viimeinen, joka valmistui. Mietin jotenkin koko ajan, että siinä on vanha nainen pääosassa ja käsittelen sen tunteita. Mulla oli se ratsastin-sana kertosäkeessä melkein heti, ja en oikein heti tiennyt, että mistä siinä on kyse, paljasti poppari.

– Mietin, että ei kai tää tarkota ”sitä”, mutta tarkottihan se.

Härski aihe tuntui naisesta itsestäänkin aluksi rajulta, mutta viriilit vinkeet tuntuivat kuuluvan kappaleeseen sen muotoutuessa kokonaisuudeksi. Tärkeintä artistille on ollut eheän tarinan luominen, ja Erin seisookin topakasti räväkän sanoituksensa takana.

– Kokonaisuutena se toimii. Aika paljon palautetta on tullut suuntaan tai toiseen. Joidenkin mielestä se on aivan liian rivo, ja toiset ottaa sen huumorilla. Jotta sen biisin ajatus tulee selväksi, se vaati sen ratsastussession siihen. Kyse on siitä, että keski-ikäinen nainen tuntee itsensä itsevarmaksi, eikä ole niinku lähetyssaarnaaja-asennossa. En mä huvikseni sitä siihen laittanut.