Videokuvannut asiakas heitettiin ulos Gigantista: ”Soittakaa poliisit!” – katso video

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa saa kuvata vapaasti kaikilla yleisölle avoimilla paikoilla, kuten liiketiloissa, kauppakeskuksissa, kaduilla, toreilla ja puistoissa sekä lentokentillä ja rautatieasemilla. Myös kaupoissa ja ravintoloissa saa siten kuvata vapaasti, mutta tilojen omistaja tai haltija voi kuitenkin estää kuvaajan pääsyn paikalle tai vaatia kuvaajaa poistumaan.

Tampereella kauppaketjun myymälästä on nyt heitetty ulos kaupan sisällä tuotteita kuvannut asiakas. Aamulehti kertoi ensimmäisenä kuinka Tampereen Kalevan Gigantissa kuvattu video julkaistiin YouTubessa. Siinä nähdään kuinka mieshenkilö joutuu vartijan kanssa sanaharkkaan. Videolla kerrotaan tekstinä kuinka vartija ensin kieltää kuvaamisen, mutta ääniraidalta nämä käskyt on kuitenkin jostain syystä leikattu pois.

Kuvauksen kieltämiseen vartijalla ei ole ollut laillisia perusteita, mutta miehen poistaminen kaupasta on sen sijaan sallittua kaupan omistajan tai haltijan pyynnöstä. Esimerkiksi kauppakeskuksesta tai puistosta vartija ei sen sijaan voi poistaa kuvaajaa, ellei tämä aiheuta järjestyshäiriötä tai vaaranna yleistä turvallisuutta.