Haastattelussa Paula Koivuniemi

Haastattelut · Stara.fi

Stara tapasi viikonloppuna Karjurock-festivaaleilla Suomen tunnetuimman aikuisen naisen, Paula Koivuniemen. Hyväntuulinen Paula valloitti festariyleisön huippusuosituilla hitellään ja valloittavalla olemuksellaan. Stara haastatteli suosikkilaulajaa tapahtuman backstagella.

– Ihana meininki täällä festareilla. Huomaa, että paljon on tullut faneja myös Turun suunnalta, kun en ole ollut siellä vähään aikaan ollut, Paula Koivuniemi kertoi.

Vuosikymmenien ajan suomalaisia ihastuttanut laulajatähti on jo vuosia esiintynyt Turun DBTL -festivaaleilla. Tänä vuonna festivaaliorganisaatio ei enää kutsunutkaan tähteä esiintymään, ja tapaus aiheutti hieman ihmetystä. Paula Koivuniemi julkaisi toukokuussa uuden Matka-nimisen albuminsa.

– Mä pyysin levylle nimenomaan nopeita biisejä, koska siinä haetaan uudistumista ja uutta ilmettä.

Levyllä suurin osa on tunnettuja naissanoittajia ja artisteja, kuten Anna Eriksson ja Kikka Laitinen. Naistähtiin keskittyminen ei kuitenkaan ollut tietoinen valinta.

– Itse asiassa se ei ollut tietoinen asia. Mun suurin hittikin, Aikuinen nainen, on naisen, Kaisa Jurvan sanoittama, Paula Koivuniemi totesi.

Anna Erikssonin levylle tekemä kappale on Paulalle koskettavin.

– Mä luulen, että Anna Eriksson on jollain tavalla peilannut mun elämää siinä biisissä ja sitä oli aluksi tosi vaikeaa laulaa.

Paula Koivuniemellä on itselläänkin aikamoinen matka takana. Pitkän uran aikana on tapahtunut myös muutosta.

– Ehkä mä oon aikuistunut jollain tavalla. Hyvin vähäsen. Lähdin liikkeelle ujona maalaistyttönä ja se ujous on tavallaan vieläkin säilynyt, mutta itsevarmuutta tottakai on tullut ja intuitio ihmistuntemukseen kasvanut, Paula Koivuniemi mietiskeli.

Uransa yhdeksi suureksi kohokohdaksi Paula mainitsee suuren idolinsa Tom Jonesin tapaamisen.

– Mä olen fanittanut Tomppaa aivan alusta asti, ja ensimmäinen ostamani levy oli Tom Jonesin. Hänen tapaamisensa oli kyllä kova juttu mulle.

Suurin osa suomalaisista tunnistaa Paula Koivuniemen, kun hän tulee kadulla vastaan. Julkisuus ei kuitenkaan ahdista.

– Ei se ahdista! Mähän rakastan olla ihmisten kanssa tekemisissä. Tuntuu välillä, että jokainen vastaantulija tulee sanomaan, että ihania biisejä sulla tai sä olit niin hyvä siinä Voicessa. Mikäs tässä on olla. Mä oon kyllä todella sinut julkisuuden kanssa, Paula Koivuniemi totesi Staralle määrätietoisesti.

Alunperin iskelmämusiikilla liikkeelle lähtenyt artisti on hiljalleen siirtynyt popimpaan ja rockimpaan musiikkityyliin, jolla hän on saanut valloitettua uusia kohderyhmiä.

– Ei se tietoinen valinta ollut. Näille keikoille biisit sovitetaan rockimpaan sävyyn, joka osuu kanssa nuorempaan kohderyhmään. On ihana saada huomata miten keikoilla viihtyy ihmiset vauvasta vaariin ja tanssivat ja laulavat mukana. Mua imartelee se, että keikoilla näkyy nykyään enenevässä määrin nuoria, Paula totesi.

Paula Koivuniemi tunnetaan joissain piireissä ”superpuumanaisena”. Hänen korviinsa nimitys ei kuitenkaan ollut vielä kantautunut.

– Oho! Tota mä en oo kyllä tiennytkään, en mä osaa kyllä tota kommentoida, miehiä tulee ja miehiä menee, Koivuniemi toteaa punastellen.

Kim Rusi

Karjurock