Elokuvayhtiö tekee hyvää – lahjoittaa rahaa Batman-ampumisen uhreille

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Viime viikonlopun ja alkaneen viikon ykkösuutinen maailmalla on ollut Batman-elokuvan ensi-illassa Yhdysvalloissa sattunut traaginen ampumatapaus, jossa 12 ihmistä menehtyi ja lähes kuusikymmentä loukkaantui miehen avattua tulen kohti yleisöä elokuvateatterissa.

Muun muassa Yön ritarin paluu -elokuvan tähdet Anne Hathaway ja Christian Bale ovat sittemmin esittäneet syvimmät osanottonsa tragedian johdosta. Nyt Batman-elokuvan tuottanut Warner Bros. Pictures -elokuvastudio on ilmoittanut tukevansa järkyttävän tapahtuman uhreja rahallisesti, The Hollywood Reporter -sivusto uutisoi. Elokuvayhtiö tulee lahjoittamaan lähteiden mukaan ”huomattavan” summan.

Warner Bros. Pictures tulee esittämään osanottonsa lahjoittamalla rahat Coloradon osavaltion hyväntekeväisyysrahastoon, joka jakaa rahaa eteenpäin lukuisille muille ampumisen uhreja tukeville järjestöille. Elokuvastudio on kuitenkin kertonut, ettei se tule ilmoittamaan tarkkaa lahjoitussummaa. Yhtiön työntekijät tulevat myös saamaan ohjeet siitä, miten he voivat henkilökohtaisesti lahjoittaa rahaa tragedian uhreille.

Ampumatapauksen myötä Warner Bros. Pictures ei julkaissut viikonlopun aikana elokuvasta saatuja lipputuloja. Uhrien muistoja kunnioittaen muutkin elokuvastudiot siirsivät viikonlopun lipputulojensa julkaisemisen alkuviikolle. Warner Bros. Pictures myös perui muun muassa elokuvan Pariisin ensi-illan, jossa elokuvan tähtien oli tarkoitus näyttäytyä.

Coloradon Aurorassa tapahtuneen välikohtauksen ampuja on James Holmes, joka asteli eilen ensimmäistä kertaa oikeuteen. Siellä syyttäjä ilmoitti nostavansa syytteet miestä vastaan ensi viikolla. Parhaillaan julkisuudessa arvuutellaan tuleeko mies saamaan kuolemantuomion. Tällä tietoa hänelle on tulossa vähintään yksi syyte jokaista uhria kohti.